„Žilvičiui“ – 40

Gegužės 26 d. Mažeikių lopšelis – darželis „Žilvitis“, viena iš seniausių ikimokyklinių įstaigų mieste, atšventė gražų ir prasmingą jubiliejų.

Šventės akimirkos

Ko gero, pirmiausiai jubiliejinio gimtadienio šventę pajuto darželio ugdytiniai. Jų laukė Gimtadienio savaitė su Pasakadieniu, Džiaugsmadieniu, Linksmadieniu, Tortadieniu ir Laiškadieniu. Per šią savaitę vaikučiai kartu su pedagogais piešė piešinius, gamino atributiką ir rūpestingai ruošėsi šventiniam koncertui „40 akimirkų iš laimingos vaikystės „Žilvityje“.

Garbingus šventės svečius pasitiko nenusakomo skaičiaus piešinių lauko galerija „Vaikystės traukinys“ ir kita spalvinga šventinė puošyba.

Pasidžiaugti „Žilvičio“ pasiekimais ir pasveikinti jubiliejaus proga atvyko LR Seimo narys Kęstutis Bartkevičius ir jo padėjėjas Česlovas Čyžas, Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys, vicemerė Irena Macijauskienė, Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus ir vyr. specialistė Nijolė Zakalskienė. Į šventę atvyko ir „Žilvičio“ rėmėjas Mažeikių moterų LIONS klubas.

Gausus būrys pasižymėjusių darbuotojų buvo apdovanoti Seimo nario, Savivaldybės mero bei Švietimo skyriaus vedėjo padėkomis, savus darbuotojus bei tėvų komiteto narius taip pat apdovanojo darželio vedėja Irena Petrutienė, o visą lopšelio - darželio bendruomenę pasveikino gausus būrys svečių – buvę ir esami darbuotojai, auklėtiniai bei kolegos.

Koncertinė programa buvo išties įspūdinga, nes publikai pasirodė visi „Žilvičio“ karalystės gyventojai: muzikantai, drugeliai, boružiukai, bitutės, kvaksytės, nykštukai, jūreiviai, angeliukai ir netgi princai su princesėmis. Programoje skambėjo muzika ir dainos, audringas ovacijas sukėlė „Spindulio“ šokėjai - buvusi ugdytinė Viltė ir jos porininkas Žygimantas, sušokę ant parketo keletą įspūdingų šokių.

Spalvingą jubiliejinę šventę vainikavo baigiamasis direktorės žodis, torto įvežimas ir daina.

Apie įstaigą

Veiklą pradėjo 1976 m. vasario mėn. 1991 m. įkurtos 7 grupės sutrikusio regėjimo vaikams lavinti.1998 m. Atviros Lietuvos fondo Tarptautinio vaikų ugdymo projekto „Gera pradžia“ dalyvis. 2008 m. respublikinės ikimokyklinių įstaigų asociacijos „Sveikatos želmenėliai“ narys. Lietuvos lopšelių - darželių ,,Žilvitis“ bendruomenės narys. Nuo 1982 m. ugdymo įstaigai vadovauja direktorė I. Petrutienė.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Nuotraukos autoriaus

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode